DECLARAȚIILE Nataliei Gherman la Reuniunea Anuală a Diplomației Române

Șefa diplomației moldovenești, Natalia Gherman a ținut, joi, la București, un discurs în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomației Române. În discurs, Gherman s-a referit la succesele R. Moldova pe calea europeană, colaborarea dintre R. Moldova, precum și la situația regională în contextul Ucrainei.

Potrivit Nataliei Gherman, România este în prezent nu doar un partener strategic al R. Moldova, ci și un partener comercial-economic foarte important, sprijinind țara noastră activ în promovarea produselor moldovenești pe piața UE, în condițiile restricțiilor impuse pe piețele din est.

Șefa diplomaţiei de la Chişinău a făcut referire la dezvoltarea dialogului politic dintre cele două ţări, precum și cooperarea sectorială, în special în domeniile comercial-economic, investițional, energetic, al infrastructurii, agriculturii, sănătății, educației şi culturii, în care asistența României este înalt apreciată.

În contextul situației din Ucraina, Gherman a subliniat că, stabilizarea situației din această țară, în baza principiilor și normelor dreptului internațional, în primul rând a celor vizând suveranitatea și integritatea teritorială a statelor, neamestecul în afacerile interne, este în interesul vital al R. Moldova.

Natalia Gherman a participat la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, alături de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Catherine Ashton și ministrul de Externe al Georgiei, Maia Panjikidze, la invitația Titus Corlăţean, ministrul român de Externe. | PUTEREA.info 

Foto: mfa.gov.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*