Deliu: La următoarele alegeri parlamentare PLDM are un cuvânt mare de spus

La următoarele alegeri parlamentare, stabilite pentru luna februarie 2019, Partidul Liberal Democrat din Moldova are un cuvânt mare de spus. Declarația aparține noului președinte al formațiunii, Tudor Deliu, făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Liderul liberal-democraților spune că PLDM continuă discuțiile cu Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate despre viitoarea coaliție pentru parlamentare, despre viitorii candidați care vor fi înaintați din partea blocului electoral, cu condiția ca toți aceștia să treacă prin filtrul de integritate. „Noi nu mai vrem să se repete ceea ce s-a întâmplat când am acces în Parlament cu 23 de deputați și astăzi am rămas doar cinci. Cinci care am rezistat acelor presiuni care au fost puse pe seama noastră”, a declarat președintele PLDM.

Referitor la dezideratul unirii, inclus în programul politic al partidului, Tudor Deliu a spus că a fost introdus acest amendament pentru că în PLDM trebuie să se regăsească persoanele care simt și gândesc românește și pot să implementeze proiecte de reunire.

Analistul politic Vlad Țurcanu consideră că PLDM încearcă să se reinventeze după ce ar fi putut să dispară odată cu liderul acestuia, Vlad Filat. „De ce n-a dispărut PLDM? Pentru că cu toate acele figuri oportuniste cu care s-a plimbat PLDM în perioada 2009-2011, are în continuare figuri politice în organizații teritoriale care n-au dorit ca această formațiune să dispară. Și nu vorbim aici despre persoane întâmplătoare”, spune Vlad Țurcanu.

1 Comment

  1. Deliu are un bun simț al umorului, unde ce și când are PLDM-ul de spus, gata a trecut filat, a trecut și PLDM-ul, amu puteți să vă faceți măcar proelvețieni că tot nu vă mai crede nimeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*