Deputații de la Chișinău vor adopta o decizie referitoare la Rezoluția Parlamentului European

Cazul expulzării celor 7 cetățeni străini, discutat la Parlament

Parlamentul va adopta săptămâna viitoare o decizie referitoare la rezoluţia Parlamentului European. Afirmaţia a fost făcută de speakerul Andrian Candu la finele şedinţei săptămânale a PDM.

Potrivit lui Candu, indiferent de decizia Parlamentului European, toate proiectele de legi vor fi continuate, iar toate angajamentele și reformele pornite vor fi respectate.

“S-a discutat foarte mult despre decizia instanței de judecată de nevalidare a alegerilor locale, putem să criticăm, să comentăm o hotărâre judiciară, dar dacă încercăm să construim un stat de drept trebuie să respectăm decizia și să vedem unde trebuie să ne implicăm pentru modificarea legislaţiei ca astfel de situații să nu se mai întâmple”, a opinat Candu.

Oficialul a specificat că în următoarea perioadă pe platforma parlamentară vor fi identificate soluţii de completare a legislaţii prin crearea unui grup de lucru cu atragerea experților străini. “Deja avem asigurat suportul de expertiză din partea Consiliului Europei”, a precizat Candu.

Ieri, Parlamentul European a adoptat o rezoluție referitoare la criza politică din Republica Moldova ca urmare a invalidării alegerilor locale din Chișinău. Rezoluția a fost adoptată cu votul a 343 de europarlamentari din cei 538 prezenți la ședință.

Potrivit documentului, Parlamentul European „își exprimă profunda îngrijorare cu privire la decizia luată de Curtea Supremă de Justiție de a anula rezultatele alegerilor pentru funcția de primar al orașului Chișinău și îndeamnă Comisia Europeană să suspende atât plățile prevăzute de asistența macrofinanciară, cât și sprijinul bugetar pentru Moldova”.

Moldpres

Foto: parlament.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*