Deputații PCRM și-au luat liber pentru azi; Boicotează ședința Parlamentului

Fracțiunea PCRM nu va participa la prima ședință plenară a Parlamentului din sesiunea toamnă-iarnă, care va avea loc azi. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă.

„Urmărind propriile interese, democrații din nou au demonstrat că nu țin cont de proceduri, de statul de drept și de drepturi. Toate acestea, din perspectiva noastră, constituie o bătaie de joc față de parlamentarism, față de instituțiile de drept și rămășițele democrației în Moldova”, se arară în comunicatul, citat de IPN.

Precizăm că Parlamentul se convoacă azi în ședință plenară, cu începere de la ora 10.00. Decizia a fost luată de Biroul Permanent, la propunerea spicherului Andrian Candu. Agenda propusă plenului va include mai multe legi trimise pentru reexaminare Parlamentului de către președintele Igor Dodon. Este vorba de legea privind combaterea terorismului, legea energeticii, legea cu privire la reforma AȘM și de legea tichetelor de masă. De asemenea, Legislativul va dezbate și vota proiectul de lege pentru modificarea legii cu privire la sistemul de salarizare în sectorul bugetar care prevede majorarea cu 10% a salariilor de funcție.

Foto: parlament.md

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*