Deputații PSRM, PLDM și cei din PCRM au fost cei mai harnici la interpelări

Deputații din Parlamentul R. Moldova au adresat, anul trecut, instituțiilor statului 102 solicitări de informații, în vederea exercitării controlului parlamentar, dintre care 85 au fost întrebări, iar 17 – interpelări, arată bilanțul statistic al procesului legislativ pe anul trecut.

Cele mai multe interpelări au adresat deputații din fracțiunea PSRM – 39 la număr, urmați de deputații din fracțiunea PLDM – 27 de interpelări, deputații PCRM – 22, deputații PD – 9, deputații neafiliați – 3 și deputații PL – 2. Pentru majoritatea întrebărilor, deputații au solicitat de la autorități răspunsuri în formă scrisă.

Cele mai multe interpelări/întrebări au fost adresate Guvernului/ Cancelariei de Stat și prim-ministrului. În total, în cadrul interpelărilor/întrebărilor deputaților au fost vizate 31 de instituții și autorități ale statului.

Foto: parlament.md

2 Comments

  1. Si normal, ca Guvernul a fost cel care a primit cele mai multe intrebari, trebuie cum va sa puie piedici celor ce au incalcat legea.

  2. Cum poti numi harnici, mai ales PSRM si PLDM care nu au facut decit interpelari populiste pentru blocarea activitatii fie a guvernului fie a legislativului?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*