Deschiderea biroului NATO la Chișinău, mai aproape

Președintele Nicolae Timofti a transmis în Parlament pentru a fi ratificat proiectul de lege cu privire la deschiderea birou de legătură al NATO la Chișinău.

Potrivit secretarului general al Administrației prezidențiale, Ion Păduraru, ca urmare a semnării acordului în acest sens între premierul Pavel Filip și secretarul general al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, Jens Stoltenberg, inițiativa legislativă a președintelui Nicolae Timofti este una „formală”, fiind prevăzută de legea privind tratatele internaționale.

Biroul de legătură NATO va fi deschis în prima jumătate a anului viitor.

Acordul privind deschiderea biroului NATO a fost semnat la Bruxelles, la finele lunii noiembrie a.c., de către premierul Pavel Filip și Jens Stoltemberg, Secretarul General al NATO.

Foto: presedinte.md

4 Comments

  1. Da o sa fie biroul asta NATO deschis, ce naiba atata zarva, exista si la Moscova asemenea birou cu menire dimplomatica. Dodon iar minte obraznic aratand sustinatorilor sai, la canalele sale ca cica el lupta contra cuiva…

  2. Asta vine ca un pumn in nas pentru Dodon, Usatii si restul pro-rusilor, care ataca aceasta deschidere a sediului. Poate macar acest oficiu va opri presiunile rusilor si ii vor obliga sa-si ia armata din Transnistria.

  3. La deschidere tare vreu sa fie invitat si Dodon si Ragozin de dorit 😀 , dar totusi nu se deschide acest birou cu scop de a zadari pe cineva !

  4. E si normal ca rusilor si pro-rusilor le era convenabila izolarea in care se gasea pina nu demult tara noastra. Este mai greu sa iti bagi nasul intr-o tara bine integrata la nivel international.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*