Descoperire de milioane în raionul Telenești!

Viceprimarul oraşului Telenești, Victor Bogdan, fiind la cariera de nisip din Verejeni, a descoperit în nisipul excavat un dinte enorm de fosilă. Ulterior, s-a stabilit că acesta este un dinte de mastodont, un strămoș al elefantului, care în timpurile neoliticului ar fi populat aceste regiuni.

Cercetătorul ştiinţific la Institutul de Zoologie al AȘM, Teodor Obadă, solicitat de muzeul din Telenești, a sosit la fața locului și a constatat că este vorba de un fragment de craniu cu ultimul molar superior stâng de mastodont. Acesta a aparținut unui tetralophodon longirostris – rudă îndepărtată a elefanţilor contemporani,  care după dimensiuni mult mai mare decât elefantul de azi.

Descoperirea va fi cercetată un timp la Institutul de Zoologie al AȘM, după care va fi transmis în colecţia Muzeului de Istorie şi Etnografie din Teleneşti, scrie ziarul local „Cuvântul”.

Se presupune că dintele de mastodont găsit în raionul Telenești ar avea o vechime de circa 11,5 mil. de ani, astfel că va fi cea mai veche piesă în colecţia Muzeului de Istorie și Etnografie din Telenești.

Foto: cuvintul.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*