Despre ce a discutat Gaburici cu Medvedev

Premierul moldovean Chiril Gaburici a avut, în această dimineață, o întrevedere cu omologul său rus Dmitri Medvedev, comunic ă Puterea.info.

Cei doi șefi de guverne s-au întâlnit în oraşul Burabai, Republica Kazahstan, unde se desfăşoară Reuniunea Consiliului Șefilor de Guvern ai CSI.

După cum precizează Serviciul de ptresă al Guvernului, Gaburici și Medvedev au convenit asupra reluării activității Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică, care constituie o platformă bună de discuții între Republica Moldova și Federația Rusă pe toate domeniile.

„Aceasta este cea mai potrivită platformă pentru abordarea constructivă și pragmatică a tuturor subiectelor de pe agenda bilaterală”, a menționat Gaburici.

Șeful Executivului de la Chișinău a mulțumit omologului său rus pentru primii pași făcuți în reluarea exporturilor de produse agricole pentru unele companii din Republica Moldova. Chiril Gaburici a pledat pentru dezvoltarea relațiilor constructive cu Federația Rusă.

„Alegerea vectorului european nu este o alegere contra Rusiei. Spațiile economice sunt compatibile, iar colaborarea în acest sens este benefică ambelor state”, a subliniat Premierul Chiril Gaburici.

Premierul rus Dmitri Medvedev, potrivit sursei citate, şi-a exprimat acordul în vederea ameliorării relaţiilor comercial-economice, benefice pentru economiile celor două state.

Medvedev a exprimat disponibilitatea țării sale de a continua redeschiderea pieței ruse pentru produsele moldovenești.

„Dialogul dintre țările noastre trebuie să continue într-o manieră constructivă”, a spus Medvedev.

Alte subiecte abordate de către Chiril Gaburici și Dmitri Medvedev au vizat aspecte ale colaborării în domeniul energetic și cel social.

Gaburici_Medvedev

Foto: gov.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*