Dezvăluiri explozive despre judecătoarea Manole! Este cea care i-a protejat pe comuniști și a luat o decizie ilegală împotriva lui Brega, pentru care Moldova a pierdut la CEDO

Ca şi în cazul #heroinului Ivan Diacov, numai a #eroină nu aduce de la magistrata Manole, care s-a apucat azi de bocit pe umărul platformiştilor. Nu ştiu cum voi, dar eu NU cred în eroi care până acum s-au încadrat perfect în interiorul sistemului judecătoresc corupt.

Care au stat 26 de ani bine merci în fotoliile calde şi moi, fără să le pese de ceva sau cineva şi doar când (posibil) au intrat în conflict de interese cu cineva mai puternic din interiorul sistemului se apucă s-o facă pe Jeanne D’Arc, victimizându-se speculativ şi pactizând şi cu Diavolul (de la FrankFurt) pentru a-şi păstra calitatea de şurubaş al sistemului, aducător de bunăstare din contul parazitării pe spatele cetăţenilor, pe care cică îi apără.

Oricine, numai nu ea! Cum poate acuza sistemul de lipsă de integritate cineva care el însuşi nu are nimic în comun cu integritatea?! O să omit firma de taxi, cele 11 maşini ale magistratei şi hotărârea prin care i-a dăruit (nu de la ea, de la noi) unei companii de construcţii un teren din capitală, despre care în presă s-a scris suficient şi o să amintesc de cazul şi mai scandalos din august 2008, când jurnaliştii au surprins-o chiar în biroul ei, consultându-l pe fostul preşedinte comunist al CMC Eduard Muşuc, parte pe un dosar examinat de ea. Se întâmpla la doar 3 ani după ce „revoluţionara”, care încă din din iunie 1990 (!!!) deţinea funcţia de judecător fusese promovată prin decretul lui Voronin judecător la Curtea de Apel Chişinău. (Probabil) aşa magistrata întorcea datoriile Partidului.

Şi dacă ar fi doar cazul Muşuc! Tot „revoluţionara” Manole este #eroina în dosarul Hyde Park şi alţii contra Moldovei (hotărâre CEDO din martie 2009), probabil cel mai pututros schelet din dulapul magistratei. Cred că nu trebuie să vă amintesc cât de mult deranja Hyde Park-ul lui Brega regimul comunist, ca să înţelegeţi şi contextul deciziei magistratei „revoluţionare” în acel dosar, care a dus la condamnarea statului la CEDO, implicit nu doar zeci de mii de euro pierduţi de buget, dar şi ruşinea titulaturii de stat totalitar, cu regim dictatorial comunist în inima Europei!

Şi dacă azi Manole s-a bocit platformei că sistemul judecătoresc corupt (din care ea a făcut cu brio parte timp de 26 de ani) n-o apără de dosarul penal iniţiat de Procuratura Generală, ea luptând pentru „interesele cetăţenilor”, aflaţi că nici asta nu-i chiar aşa! Încă în martie 2015 procurorul general a solicitat acordul CSM pentru tragerea la răspundere penală a trei magistraţi de la Curtea de Apel, printre care şi Manole, în dosarele scandaloase Vinis LLC şi Aroma Floris. Completul de la CA a decis încasarea din contul statului a 800 de mii de lei în folosul unui avocat reclamant, pentru „încălcarea unor pretinse drepturi constituţionale”. După precedentul dosarului Sanduleac – Negruţa, CSJ a anulat ulterior decizia Curţii de Apel, însă banii fuseseră deja transferaţi, până în prezent aceştia nefiind restituiţi în buget! La demersul Min.Finului Procuratura Anticorupţie a încercat să iniţieze urmărirea penală împotriva magistraţilor care au prejudiciat statul. Însă la 18 martie 2015 CSM a RESPINS demersul procurorului general Gurin, pentru începerea urmăririi penale pe numele Domnicăi Manole şi a celorlalţi magistaţi!

Păi cum aşa, doamnă magistrată „revoluţionară”? N-a fost chiar atât de rău cu dumneata sistemul ăsta corupt şi comandat politic, nu?! 26 de ani te-a protejat, pomovat şi apărat de procurori! Până acum nu v-am văzut bocind şi făcând dezvăluiri despre corupţia şi comenzile politice din sistemul judecătoresc, nici pe la conferinţe de presă, nici pe la proteste ale societăţii civile şi nici în alte apariţii publice! Nu s-a întâmplat nici în tulburii ani ’90, nici în cei 8 ani de guvernare comunistă şi nici în cei 6 ani de AIE, cu contrabandişti şi păpuşari! Tocmai acum, după 26 de ani în sistem, când au apărut sponsorizările Aeroflight Limited, apare hop, hop hop şi #eroina! „Revoluţionara” minciunoasă, cu gândul la „interesul cetăţeanului” apare, cumva simptomatic, lângă un altul, cu gândul la acelaşi interes, al cetăţeanului (de la FrankFurt), Minciunosul Năstase! O minciunoasă, lângă un minciunos!

Veaceslav Balacci

Foto: ziarulnational.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*