Dialog moldo-german la Ministerul Apărării

Cooperarea moldo-germană în domeniul apărării şi proiectele ce urmează a fi desfăşurate de armatele celor două ţări au fost discutate ieri de ministrul Apărării Eugen Sturza şi ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Iulia Monar, în cadrul unei întrevederi desfăşurate la Ministerul Apărării.

Eugen Sturza a declarat că Germania este un partener valoros pentru Republica Moldova şi a mulţumit ambasadoarei pentru susţinerea ţării sale la modernizarea sectorului logistic al Armatei Naţionale, prin programe de instruire şi asistenţă. Ministrul Apărării s-a referit, în acest sens, la sprijinul oferit instituţiei noastre în dezvoltarea domeniului de asigurare a transportării mărfurilor periculoase în condiţii de siguranţă şi instruirea militarilor moldoveni la cursurile desfăşurate în Germania şi Republica Moldova.

De asemenea, ministrul Sturza a menţionat expertiza oferită de partea germană la ajustarea cadrului legal în domeniu — elaborarea Strategiei Naţionale de Apărare şi Strategiei Militare — şi contribuţia financiară la evacuarea recentă a circa 60 de tone de pesticide de pe teritoriul UTA Gagauzia.

La rândul său, Iulia Monar a declarat că Germania va continua să sprijine procesul de reformare a instituţiei militare şi va oferi susţinerea necesară proiectelor ulterioare de instruire şi asistenţă în domeniu.

Colaborarea militară moldo-germană a demarat în luna martie 2003.

Foto: army.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*