Dialogul politic moldo-american, discutat de ambasadorul James Pettit și ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, cu care a discutat aspecte ale dialogului politic bilateral și asistenţa SUA pentru procesul de reforme din R. Moldova.

Ministrul Tudor Ulianovschi a evidenţiat dialogul politic bilateral activ între Moldova şi SUA şi existența unor posibilități de amplificare a acestuia în perioada imediat următoare.

Tudor Ulianovschi a reiterat interesul pentru consolidarea cooperării moldo-americane, inclusiv pe filiera multilaterală.

În alt context, interlocutorii au evaluat realizările în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de fiinţe umane în Moldova, menţionându-se interesul reciproc în intensificarea dialogului moldo-american la acest subiect. Tudor Ulianovschi a vorbit despre principalele rezultate ale şedinţei Comitetului Naţional pentru Combaterea Traficului de Fiinţe Umane, desfăşurate la MAEIE.

Tudor Ulianovschi a apreciat asistenţa tehnică oferită țării noastre de autoritățile americane prin intermediul USAID, inclusiv prin  programul pentru reforme structurale în Moldova, lansat în luna ianuarie 2018.

Foto: mfa.gov.md

1 Comment

  1. Aceasta stire ar trebui trimisa Maiei Sandu si restul risurilor care spuneau ca UE si SUA nu ne mai sustine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*