Discuții Streleț-Iohannis, la New York

Întâlnirea dintre premierul Valeriu Streleț și președintele român, Klaus Iohannis au discutat la News York despre dezvoltarea cooperării bilaterale, comunică Puterea.

Serviciul de presă precizează că părțile au salutat desfășurarea recentă a ședinței comune a Guvernelor R. Moldova și României.

În cadrul discuțiilor, premierul Valeriu Streleț și președintele Klaus Iohannis s-au referit la domeniile importante de cooperare, în special la cele din sfera energetică și comercial-economică, precum și la perspectiva valorificării asistenței rambursabile a României oferite R. Moldova.

Premierul a apreciat sprijinul constant pe care România îl acordă R. Moldova și disponibilitatea autorităților de la București de a continua să ofere ajutor țării noastre.

Președintele Klaus Iohannis a reiterat susținerea României pentru parcursul european al R. Moldova și implementarea agendei de reforme proeuropene. Interlocutorii au discutat, de asemenea, despre situația regională de securitate și evoluțiile pe plan internațional.

Premierul Valeriu Streleț și președintele Klaus Iohannis se află la New York cu ocazia desfășurării sesiunii a 70-a a Adunării Generale ONU.

Foto: gov.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*