DOC. Încă un val de plecări din PLDM

17 aleși locali din raionul Criuleni, teritoriu în care PLDM s-a bucurat de susținere mare în ultimii ani, au anunțat că părăsesc formațiunea, declarându-se nemulțumiți de politica partidului.

Printre cei 17 aleși locali se numără și ex-președintele raionului, Vitalie Rotaru, precum și primarii de Cimișeni, Drăsliceni, Ișnovăț, Onițcani, Răculești și Miclești.

Într-o declarație publică, citată de Infotag, se menționează că semnatarii demisionează din structurile PLDM și încetează orice colaborare cu această formațiune și cu liderii acesteia.

Aleșii locali de la Criuleni califică acțiunile din ultimul timp ale conducerii formațiunii drept o „rușine” pentru membrii partidului. Mai mult, aceștia accentuează că acțiunile din ultimul timp ale conducerii PLDM sunt în detrimentul intereselor țării, referindu-se în mod special la încercările conducerii PLDM de a bloca negocierile pentru crearea unui nou guvern pro-european, iar din această cauză au de suferit oamenii.

„Iarna este aici, iar R. Moldova nu are un guvern îndreptățit să asigure încălzirea gospodăriilor în lunile reci. Pentru aceasta, vina este numai și numai a PLDM”, se arată în declarație.

Semnatarii consideră că PLDM distruge premeditat încrederea oamenilor în instituțiile statului și în viitorul european.

„După o lună de zile PLDM perseverează și încearcă în continuare blocarea reformelor și a luptei cu corupția”, se spune în declarație.

În ultima lună, alți câțiva zeci aleși locali au anunțat că părăsesc PLDM, declarându-se nemulțumiți de politica partidului, în special din cauza de blocării negocierilor pentru formarea unei noi guvernări.

PLDM_plecari-fb

Foto: Facebook.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*