DOC. Moldova prezintă Raportul de progres la reuniunea Consiliului de Asociere

Planul Național de Acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere, pentru perioada 2014-2016, a fost realizat în proporție de 73,73%. Raportul de progres a fost prezentat de autoritățile de la Chișinău în contextul reuniunii Consiliului de Asociere RM-UE, care se desfășoară astăzi la Bruxelles.

Documentul se bazează pe evaluarea efectuată de Guvern în luna ianuarie curent. Domeniile vizate de raport se referă la dialogul și reformele politice, politica externă și de securitate, cooperarea în domeniul justiției, libertății și securității, cooperarea economică, dar și comerțul și aspecte legate de comerț.

În document se specifică că pe parcursul celor trei ani de implementare a Planului de Acțiuni, dialogul politic al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană a cunoscut perioade de maximă intensitate, dar şi de încetinire determinată de instabilitatea politică, iar în anul 2016 eforturile s-au axat pe dinamizarea dialogului şi contactelor cu instituțiile şi statele membre UE. Anul 2016 s-a remarcat și prin implementarea Calendarului de restanțe elaborat în vederea accelerării recuperării restanțelor acumulate în 2015.

Planului Național de Acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană (în perioada 2014-2016) a fost aprobat de Guvern și a intrat în vigoare la 10 octombrie 2014.

IPN

Foto: infoeuropa.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*