Dodon califică drept inutilă cererea de retragere a trupelor ruse din Transnistria

Președintele Igor Dodon consideră că solicitarea de retragere a trupelor de pacificatori ruși din regiunea transnistreană nu va avea niciun rezultat. El mai spus, într-un interviu pentru agenția de presă rusească Tass, că această cerere este doar o acțiune de PR a guvernării de la Chișinău, înainte de alegerile parlamentare, care vor avea loc în această toamnă.

„ Este o acțiune de PR. Eu consideră că operațiunea de pacificare de pe râul Nistru este una reușită. Această operațiune continuă de 26 de ani și nu trebuie să schimbăm nimic, ea trebuie să continue(…) Nu cred că cererea de a retrage aceste trupe va avea vreun rezultat”, a declarat Igor Dodon, citat de Radio Chișinău.

Autorităţile moldoveneşti cer de mai multă vreme transformarea acestei operaţiuni de pacificare într-o misiune civilă multinaţională cu mandat internaţional.

În ultima perioadă, trupele ruse din Transnistria desfășoară exerciții militare în comun cu structurile de forţă ale regimului de la Tiraspol, inclusiv cu forțarea râului Nistru.

Totodată, Federaţia Rusă nu și-a îndeplinit nici până astăzi angajamentul asumat în 1999, prin Tratatul de la Istanbul, de a-și retrage trupele sale şi muniţiile de pe teritoriul Republicii Moldova. Autoritățile de la Chișinău au depus și o rezoluția la ONU privind retragerea trupelor militare ruse din regiunea transnistreană.

Foto: europalibera.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*