Dodon către Michalko: „Nu este exclus ca pe viitor Moldova să devină un pod de legătură dintre UE și UEEA”

Președintele Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu șeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko. În cadrul dialogului, cei doi oficiali au abordat mai multe subiecte de actualitate din politica internă și externă a Moldovei, inclusiv relațiile cu Uniunea Europeană în contextul obținerii de către Moldova a statutului de observator în cadrul Uniunii Eurasiatice.

În context, Dodon a reiterat faptul că statutul de observator în cadrul Uniunii Eurasiatice nu contravine prevederilor Acordului de Asociere cu UE. Potrivit șefului statului, acest pas oferă Moldovei o platformă de discuții cu alți parteneri și o oportunitate de a afla mai multe detalii despre UEEA, care prezintă pentru moldoveni o piață de desfacere imensă și este interesantă din punct de vedere economic. „Am menționat că nu este exclus ca pe viitor Moldova să devină un pod de legătură dintre UE și UEEA, fapt de pe urma căruia vor avea de câștigat ambele părți”, a scrie Dodon pe o rețea de socializare.

Referindu-se la recentele alegeri locale anticipate, Dodon a apreciat faptul că în Chișinău până acum în mare parte alegerile au avut loc fără utilizarea mesajelor geopolitice. În context, șeful statului și-a exprimat îngrijorarea că în turul doi „unii încearcă din nou să revină la argumentele geopolitice și la lupta geopolitică, ceea ce confirmă că nu au soluții reale pentru Chișinău”. „În opinia mea noi trebuie să evităm discuțiile geopolitice în campania electorală. Oamenii din Chișinău trebuie să vadă capacitățile profesionale și soluțiile reale propuse de candidați”, argumentează Dodon.

Totodată, șeful statului a subliniat interesul pentru o colaborare eficientă a R. Moldova cu UE, reiterând faptul că Moldova trebuie să promoveze o politică externă echilibrată și să construiască relații constructive atât în Est, cât și în Vest.

Foto: fb.com/dodon.igor

4 Comments

  1. In urma aceste declaratii, Moldova e inca si mai tare in pericol, deoarece piedicile care vin spre cursul pro-european vor continua sa apara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*