Dodon despre Moldova și Rusia: Avem multe lucruri în comun

Președintele Igor Dodon a primit scrisorile de acreditare din partea ambasadorului rus în Moldova, Oleg Vasneţov, iar cu această ocazie șeful statului și-a exprimat că relațiile moldo-ruse vor avansa.

Dodon s-a arătat convins că mai multe acțiuni care urmează să aibă loc pe dimensiunea relațiilor bilaterale, vor contribui la dezvoltarea, consolidarea şi extinderea de mai departe a cooperării bilaterale şi a parteneriatului strategic dintre Moldova şi Rusia.

„Avem multe lucruri în comun. Ţările noastre au o istorie comună (de la Ştefan cel Mare şi Dimitrie Cantemir până în prezent, o Victorie comună în Marele Război pentru Apărarea Patriei), un prezent comun (peste 600 de mii de moldoveni se află permanent în FR, peste 80% din produsele complexului agroindustrial sînt exportate pe piaţa rusă) şi, sînt convins că avem şi un viitor comun”, a scris Dodon pe o rețea de socializare, precizând că cele două țări au aceeași religie.

Igor Dodon crede că prin eforturi conjugate perioada dificilă în relaţiile bilaterale dintre Rusia și Moldova vor putea fi depășite.

Foto: fb.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*