Dodon despre rezoluția ONU: un nou gest antirusesc al Guvernului RM

Guvernul R. Moldovei, controlat de Partidul Democrat, a comis un nou gest ostil antirusesc, inițiind procedura de votare de ieri de la ONU cu privire la retragerea trupelor ruse de pe teritoriul R. Moldova.

Este opinia președintelui R. Moldova, Igor Dodon, care consideră că ar fi vorba de o PR-campanie a PD, care nu va avea nici o semnificație practică.

„O garanție a statului moldovenesc puternic urmează să o reprezinte soluționarea diferendului transnistrean şi reintegrarea țării. Încetarea operațiunii de pacificare, desfășurată pe teritoriul republicii în conformitate cu acordurile din anul 1992, ea fiind una dintre cele mai reuşite, va fi posibilă doar după ce ambele maluri ale Nistrului vor ajunge la o înţelegere cuprinzătoare cu privire la reglementarea plenară a conflictului”, susține Igor Dodon.

Șeful statului se arată convins că, după alegerile parlamentare, în Moldova va fi formată o majoritate parlamentară pro-moldovenească şi un Guvern pro-moldovenesc, care vor promova o politică externă echilibrată, care va va tinde spre relansarea relațiilor de parteneriat strategic cu Rusia.

Foto: presedinte.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*