Dodon despre Timofti: „E dureros să pleci din cea mai înaltă funcţie din stat fără a lăsa ceva marcant în urma ta”

„Pe sfârşit de mandat, domnul Nicolae Timofti şi-a dat seama că poate fi preşedinte şi poate face declaraţii. Măcar în ceasul din urmă. Îi înţeleg starea psihologică. E dureros să pleci din cea mai înaltă funcţie din stat fără a lăsa ceva marcant în urma ta. Cu excepţia unui sac de medalii oferite”.

Declaraţia aparţine preşedintelui ales, Igor Dodon, şi a fost publicată pe o reţea de socializare, notează IPN.

Comentariul lui Igor Dodon vine în contextul declaraţiei de astăzi a preşedintelui Nicolae Timofti în care se menţionează că nu avem pentru ce să ne cerem scuze de la un regim separatist şi că în timpul conflictului armat de la Nistru a fost apărată ordinea constituţională. Declaraţia şefului statului vine după recentele afirmaţii ale preşedintelui ales, Igor Dodon, care a spus că autorităţile de la Chişinău trebuie să prezinte scuze celor din regiunea transnistreană.


Timofti i-a dat o lecție lui Dodon: este dificil, dar nu imposibil, să fii președintele tuturor cetățenilor


În reacţia publicată pe o reţea de socializare Igor Dodon a menţionat că nici măcar aceste declaraţii pe final de mandat ale preşedintelui Timofti nu sunt coerente, ele trădează lipsa de înţelegere a realităţii politice din Republica Moldova. „Dar nu mă miră. Aşa e când nu ai ceva şi nici nu ştii ce nu ai. Şi aşa e când ai în aparat sau printre favoriţi unionişti şi antistatalişti. Rămâne încă de văzut cum a ajuns domnul Timofti să aprobe un Guvern şi un procuror general pe întuneric, noaptea, pe ascuns de cetăţeni. Cum şi-a permis să tacă atunci când se fura miliardul. Cum a aprobat alte lucruri antisociale”, menţionează Dodon.

Preşedintele ales mai menţionează că îi pare rău că a trebuit să facă aceste remarci la sfârşitul mandatului lui Nicolae Timofti. „Regret că domnul Nicolae Timofti nu ştie să pună punctul la pagina sa, fără a vărsa cerneală pe foaie. E şi aceasta o caracteristică a persoanei”, mai spune Igor Dodon.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*