Dodon flutură cu năframa păcii în fața lui Iohannis?

Președintele Igor Dodon i-a transmis, prin intermediul ambasadorului României la Chișinău, omologului său român Klaus Iohannis invitația de efectua o vizită în R. Moldova.

Dodon nu a scunde că scopul principal al întâlnirii de azi cu diplomatul român, Daniel Ioniță, a fost de a-i transmite invitația pentru președintele român.

„Prin această scrisoare, i-am transmis domnului Președinte Iohannis invitația mea de a vizita R. Moldova. Consider că între șefii de stat ai României și R. Moldova trebuie să fie închegată o comunicare responsabilă și constructivă”, a menționat Igor Dodon.

„Am toată convingerea că numai prin discuții repetate pot fi depășite asperitățile și dificultățile care mai apar în relațiile dintre state sau dintre instituții și mizez pe faptul că Președintele României este deschis să accepte un dialog la Chișinău, în orice perioadă comodă pentru dumnealui”, a menționat șeful statului.

În cadrul discuțiilor cu ambasadorul român, Igor Dodon a dat asigurării că relațiile moldo-române sunt și vor rămâne a fi fundamentale pentru R. Moldova. Dodon susține că România și Moldova sunt două state independente și suverane, care trebuie să găsească noi oportunități de cooperare respectuoasă și benefică pentru cetățeni.

Foto: presedinte.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*