Dodon îl „scaldă” în mulțumiri pe Putin

Președinte Igor Dodon a declarat, la Sankt Petersburg, în cadrul unei întrevederi cu preşedintele Dumei de Stat a Adunării Federale a Rusiei, Veaceslav Volodin, că administrația de la  Kremlin promovează „o politică înțeleaptă” în raport cu R. Moldova, iar asta s-ar datora șefului statului rus, Vladimir Putin.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că în cadrul întrevederii cu Volodin a „mulţumit conducerii Federaţiei Ruse în frunte cu preşedintele, Vladimir Putin, pentru politica înţeleaptă şi cu adevărat prietenoasă față de Moldova.”

Șeful statului a menționat că graţie înţelegerilor obţinute, s-a reușit stoparea tendinței negative de scădere a cifrei de afaceri dintre cele două țări. Anul trecut s-a obținut o creştere de 10% a cifrei de afaceri, iar de la începutul anului 2018 a fost înregistrată o creștere de circa 25%.

Anul trecut, a avut loc şedinţa grupului interparlamentar pentru prietenie „Moldova-Rusia”. Mi-am exprimat regretul că partea moldovenească la această şedinţă a fost reprezentată doar de deputaţii unei singure fracţiuni – a Partidului Socialiştilor. S-a convenit organizarea unei întruniri similare în acest an.

Potrivit lui Dodon, între Moldova şi Rusia, în ultimul an şi jumătate, relaţiile au evoluat pozitiv la nivelul şefilor de state și la nivel de regiuni. „În prezent, este nevoie de a lucra în vederea sporirii calităţii raporturilor bilaterale la nivel interparlamentar şi interguvernamental”, a menționat președintele Dodon, care crede că relaţiile dintre toate ramurile puterii de stat ale celor două ţări se vor îmbunătăţi după alegerile parlamentare.

Șeful statului și-a reiterat opțiunea pentru o politică externă echilibrată a R. Moldova, pentru relaţii de prietenie atât cu Vestul, cât şi cu Estul.

Foto: presedinte.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*