Dodon invită la discuții trei din cele patru partide parlamentare

IntelliNews

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, invită Partidul Socialiștilor, Partidul Democrat şi Blocul electoral ACUM la discuții privind formarea unei majorități parlamentare sau, după caz, declanșarea alegerilor anticipate. Șeful statului îi așteaptă, pe rând, pe liderii celor trei formațiuni marți, 26 martie, la Reședința de Stat din str. Nicolae Iorga.

În cadrul unui briefing de presă, Igor Dodon a fixat ora 14.00 pentru a se întâlni cu președinta PSRM, Zinaida Greceanîi, ora 15.00 – pentru discuții cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc, iar la ora 16.00 îi așteaptă pe liderii Blocului electoral ACUM DA PAS, Andrei Năstase și Maia Sandu.

„Partidele politice care au trecut în Parlament și au obținut votul de încredere al cetățenilor pe data de 24 februarie, până la ziua de astăzi, nu doresc să discute între ei”, a constatat șeful statului.

Igor Dodon a mai spus că este creată o situație de vid, gol politic al puterii în Republica Moldova, care nu poate să existe prea mult timp.

Potrivit Constituției, dacă în trei luni nu se aprobă legi în Parlament, președintele poate, după consultări cu fracțiunile parlamentare, dizolva Parlamentul și anunța alegeri parlamentare anticipate. Însă, potrivit lui Igor Dodon, „nu ne putem permite să așteptăm trei luni”. „De aceea, trebuie discuție serioasă cu partidele care pot crea majoritatea parlamentară și a lua o decizia foarte clară. Sau se creează o majoritate parlamentară și în decurs de câteva săptămâni se convoacă, alege conducerea Parlamentului, sau sincer partidele spun că nu vor să discute cu nimeni și în cazul acesta să se meargă la alegeri parlamentare anticipate”, a declarat Igor Dodon.

IPN

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*