Dodon a condamnat „declarațiile antirusești” ale AP OSCE, NATO și Congresului SUA

Președintele Igor Dodon a avut, sâmbătă, o întrevedere, la Moscova, cu omologul său rus, Vladimir Putin în cadrul căreia a abordat și recentele declarații de susține a R. Moldova din partea OSCE, ONU și NATO.

„Președintele a dat o apreciere declarațiilor cu caracter antirusesc care au fost adoptate în ultimele săptămâni la diferite paliere internaționale și au vizat rolul procesului de pacificare în R. Moldova. În calitate de șef al statului, Igor Dodon a relevat caracterul cu totul politizat al acestora, care contravine situației reale din Moldova”, potrivit unui comunicat al Președinției RM.

„Declarațiile unilaterale făcute de la înaltele tribune nu corespund stării de lucruri cu privire la operațiunea de pacificare din Moldova și fac parte din lupta politică internă și poziționare în contextul viitoarelor alegeri parlamentare din Moldova”, a menționat Dodon.

Amintim că, recent, AP OSCE, Congresul SUA și Summitul NATO de la Bruxelles au adoptat declarații în susținerea integrității teritoriale și a suveranității politice a Moldovei, Ucrainei și Georgiei. Cele trei documente au fost adoptate în contextul aprobării de către Adunarea Generală ONU, în luna iunie, a unei rezoluții privind retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană.

Foto: presedinte.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*