Dodon | Mesajul geopolitic va fi dominant în alegerile din 2018

Mesajul geopolitic va juca un rol important la următoarele alegeri parlamentare care vor avea loc în anul 2018. Declarația a fost făcută de președintele R. Moldova, Igor Dodon, în cadrul unei ediții speciale la postul de televiziune NTV Moldova.

Președintele susține că oamenii știu care partide promovează valori pro-europene, care pro-rusești și care formațiuni sunt pro-Moldova și la următorul scrutin acest lucru încă va avea un rol important. „Eu sper foarte mult că după alegeri la noi va fi formată o majoritate pro-Moldova, dar nu pro-europeană sau pro-rusă. Pentru prima dată după mulți ani. Eu cred că acest lucru este real având în vedere sistemul electoral mixt”, spune Igor Dodon.

De asemenea, șeful statului consideră că Rusia are și va avea posibilități mult mai mici să influențeze alegerile din Moldova decât Uniunea Europeană. „Aici activează mult mai multe organizații neguvernamentale finanțate direct prin granturi din vest. Occidentul finanțează mult mai multe mijloace de informare în masă, decât Rusia”, spune Igor Dodon.

Președintele consideră că cetățenii moldoveni nu au încredere în valorile europene pentru că Vestul mizează în Republica Moldova pe politicieni corupți și în toți acești ani i-a susținut.

IPN

Foto: fb.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*