Dodon: nu am fost și nu voi fi antiromân

Președintele Igor Dodon a reacționat la gestul spicherului Andrian Candu de a-și cere scuze de la România pentru mai multe „declarații tăioase” din ultima perioadă.

„Domnul Candu într-adevăr trebuie să-și ceară scuze. Mult și repetat. Dar nu în fața guvernelor străine, ci în fața propriilor cetățeni, pentru dezamăgirile, problemele sociale și ilegalitățile pe care le-au comis guvernările democrate în ultimii ani”, a menționat Dodon.

Președintele Dodon a subliniat că referitor la relațiile cu România, „suntem două popoare înrudite, dar fiecare cu istoria și țara sa”. „Niciodată nu am fost și nu voi fi antiromân, dar voi condamna unionismul și voi pleda pentru protejarea statalității R. Moldova”, a menționat Dodon pe o rețea de socializare.

Amintim că ieri, președintele Parlamentului Andrian Candu, aflat la București într-o vizită de lucru, a adus scuze României pentru declarațiile tăioase ale președintelui Igor Dodon. „Un președinte care se confruntă cu lipsa competențelor, compensează cu declarații tăioase. Reformele și integrarea europeană rămân prioritatea noastră, iar România – partenerul numărul unu al R. Moldova și avocatul nostru în procesul de integrare europeană”, a declarat Andrian Candu.

Foto: fb.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*