Dodon, relaxat în privința Unirii

Igor Dodon susţine că România nu are resurse financiare suficiente pentru a-şi putea asuma o eventuală Unire cu R. Moldova. Preşedintele a menţionat că nici SUA, nici UE nu va oferi bani pentru unirea a două ţări, proces care ar putea să destabilizeze situaţia regională şi să provoace şi alte costuri.

În cadrul unui interviu pentru agenţia de presă rusă TASS, oferit marţi, 31 octombrie, Igor Dodon a declarat că problema Unirii R. Moldova cu România este intens discutată la Chişinău, pentru că este un subiect pre-electoral. În realitate, potrivit lui Dodon, România nu are avea bani pentru Unire.

Totodată, Dodon a precizat că nici cetăţenii din R. Moldova nu-şi doresc acest lucru. „Conform sondajelor, contra Unirii pledează 80% dintre cetăţenii noştri. În plus, avem problema Transnistriei şi a Găgăuziei, care în cazul dat are drept de autodeterminare”, a subliniat şeful statului, citat de Adevarul.

Preşedintele a adăugat că niciodată nu a avut întrevederi cu conducerea de vârf a SUA, însă în timpul discuţiilor cu reprezentanţii americani a observat că „mulţi dintre ei se uită la noi cu ochii României, unde nu se ascund planurile de a anexa ţara noastră”. Igor Dodon a precizat încă o dată că nu are nimic contra României, „unde locuiesc prietenii şi fraţii noştri”.

„Eu sunt împotriva lichidării statalităţii moldoveneşti. Imaginaţi-vă că eu mă voi duce în ţara vecină, voi forma un partid care va pleda pentru ruperea părţii de Est a teritoriului, unde locuiesc moldoveni şi care a aparţinut Moldovei din Evul Mediu. Eu voi fi imediat arestat pentru că legile româneşti interzic asta, iar la noi e posibil, deocamdată posibil”, a spus Igor Dodon.

Foto: president.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*