Doi deputați au renunțat la distincțiile oferite de președintele Nicolae Timofti

Deputatul liberal-democrat Chiril Lucinschi, președintele Comisiei parlamentare pentru presă, a renunțat la ordinul „Gloria Muncii”. Indirect a renunțat la „Ordinul Republicii” și deputatul democrat Marian Lupu.

Într-o scrisoare adresată Aparatului Preşedinției, citată de „Infotag”, Lucinschi mulțumește pentru distincţia acordată, dar propune ca numele său să fie exclus din lista celor decoraţi.

„El îşi motivează decizia prin faptul că ţara are oameni demni, care ar trebui decoraţi. În scrisoare, Lucinschi exemplifică cu numele câtorva pedagogi cu o experienţă de 40 şi mai mulţi ani, cărora propune să le fie conferite distincţii”, notează agenția cu referire la o sursă din cadrul Președinției.

Deși indirect, și președintele Partidului Democrat din Moldova, deputatul Marian Lupu a renunțat la „Ordinul Republicii”. Ieri, acesta a declarat într-o conferință de presă că va readresa și reînmâna distincţia tatălui său, acum în vârstă de 76 de ani și cu o carieră pedagogică de 50 de ani în spate.

Puterea.info precizează că, la 24 iulie a.c., președintele Nicolae Timofti a semnat un decret prin care a decorat cu înalte distincții de stat circa 50 de membri ai Guvernului, funcționari și deputați pentru contribuție decisivă „la desăvârșirea obiectivului major de politică externă al Republicii Moldova – asocierea politică și integrarea economică cu Uniunea Europeană”.  | PUTEREA.info 

Foto: facebook.com

1 Comment

  1. Cel mai tare m-a mirat placut gestul lui M.Lupu, care a aratat tot respectul si toata sustinerea fata de tatal sau, un pedagog remarcabil, care ia daruit multa caldura si l-a educat cuvenit. Cred eu asta e cel mai putin ce-i poate oferi!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*