După Riga și Washington, spicherul Andrian Candu a plecat la Londra

Președintele Parlamentului participă la o conferință internațională  la nivel înalt Obiectivele Globale pentru dezvoltare Durabilă pentru securitatea rutieră, organizată de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), la Londra. 

Spicherul Andrian Candu va face o prezentare despre activitatea sa în calitate de ambasador al securității rutiere și acțiunile întreprinse de guvernare în acest sens.

La conferința internațională la nivel înalt Obiectivele Globale pentru dezvoltare Durabilă pentru securitatea rutieră participă Jean Todt, președintele Federației Internaționale a Automobilului, reprezentantul special al ONU pentru securitatea rutieră, Suma Chakrabarti, președintele BERD, reprezentanți ai Băncii Mondiale, Băncii Europene de Investiții, organizații naționale și internaționale care promovează securitatea rutieră pe continent.

Tot la Londra, Andrian Candu va participa la Global Network pentru parlamentarii securității rutiere, un consiliu anual de leadership, găzduit de Towards Zero Foundation, patronată de Alteța Sa Regală Prințul Michael de Kent.

În primăvara acestui an, Parlamentul de la Chișinău a semnat manifestul pentru securitate rutieră, angajându-se să implementeze obiectivele de dezvoltare durabilă pentru reducerea numărului victimelor și răniților în urma accidentelor rutiere până în 2020.

Andrian Candu se va afla în Marea Britanie în perioada 10-12 decembrie. Spicherul are programate întrevederi cu oficiali din Parlamentul britanic și va participa la o masă rotundă organizată la RUSI, unde vor fi abordate chestiuni de securitate în regiune.

Foto: parlament.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*