Sute de mii de moldoveni au beneficiat de regimul liberalizat de vize

De la sfârșitul lunii aprilie a.c., când UE a liberalizat regimul de vize pentru cetățenii R. Moldova, și până în prezent circa 202 mii de moldoveni au călătorit în spațiul comunitar în baza pașapoartelor biometrice.

Potrivit datelor Poliției de Frontieră, din cei 201714 de cetățeni moldoveni, care au mers în Uniunea Europeană,  109857 de moldoveni au ieșit din țară, prin punctele de trecere de la frontiera moldo-română și Aeroportul Internațional Chișinău.

Prin punctul de trecere Cahul au fost înregistrate 47983 de persoane, iar prin punctul  de trecere Leușeni au ieşit din ţară 17903 deţinători de paşapoarte biometrice. Alţi 17 880 de moldoveni au mers în Comunitatea Europeană prin punctul de trecere Aeroportul Internaţional Chişinău.

Poliția de Frontieră precizează că 69 de cetăţeni ai Republicii Moldova, deţinători de paşapoarte biometrice, nu le-a fost permisă intrarea în comunitate pe motiv că nu au îndeplinit condiţiile de intrare în Uniunea Europeană. Alții 34 de cetățeni au avut interdicţie de intrare în Europa din cauza încălcărilor anterioare ale legislației și 36 au fost repatriați, pe motivul aflării ilegale acestora pe teritoriul Uniunii Europene. | PUTEREA.info 

Foto: puterea.info

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*