Expert: Timofti va numi Procurorul General și nu Dodon

Igor Dodon s-a grăbit să facă declaraţii pe post de preşedinte înainte de validarea mandatului, iar Nicolae Timofti este cel care trebuie să numească procurorul general. Declaraţiile au fost făcute de către expertul în drept constituţional, Alexandru Arseni, la TV „Moldova 1”.

„Nicolae Timofti, până la validarea mandatul preşedintelui ales, exercită împuternicirile constituţionale de şef al statului. Numirea procurorului general este programată pentru data de 7 decembrie, înainte de a fi validat mandatul lui Igor Dodon. Dacă se va tergiversa această dată, vor apărea suspecţii că ceva nu este curat”, a precizat expertul, potrivit IPN.

Potrivit lui Arseni, Igor Dodon a dat-o în bară cu declaraţia în care solicită concurs repetat pentru desemnarea candidaţilor la şefia Procuraturii Generale.

„Mandatul lui Dodon încă nu a fost validat. Instanţele de judecată urmează să examineze toate contestaţiile, apoi CC va decide să valideze sau nu mandatul preşedintelui ales”, a declarat Arseni.

Nicolae Eşanu, viceministru al Justiţiei, a declarat în cadrul emisiunii că „trebuie să examinăm legislaţia la moment şi să acţionăm în strictă conformitate cu legea”.

Foto: presedinte.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*