Experți NATO la Chișinău

Un grup de experţi responsabili de Procesul de Revizuire şi Planificare al Parteneriatului (PARP) RM-NATO, efectuează, în perioada 22-24 mai a.c., o vizită în Republica Moldova.

Experții evaluează stadiului actual de implementare a Obiectivelor de Parteneriat asumate de către R. Moldova în contextul PARP şi ajustarea acestora la prevederile Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare (DCBI), la care Moldova a fost acceptată în septembrie 2014.

Grupul de experţi au planificate întrevederi cu specialişti din cadrul Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major, reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Ministerului Finanţelor, MAI, precum şi ai SIS.

Procesul de Revizuire şi Planificare a Parteneriatului este o metodologie de planificare a apărării elaborată de Alianţa Nord-Atlantică pentru parteneri în baza sistemului de planificare a apărării utilizat în prezent în toate ţările occidentale.

R. Moldova a aderat la PARP în 1997.

Foto: army.md

2 Comments

  1. Doar prin întărirea relațiilor cu blocul trans-altalntic ne vom putea asigura securitatea, cred că asta trebuie să fie principalul scop al ministrului apărării, consolidarea relațiilor cu NATO

  2. Fiind un stat mic, este foarte important să avem un plan bine definit ce ține de securitatea țării, iar asta o putem obține cu sprijinul partenerilor noștri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*