Filip deschide cărțile! De ce UE nu a acordat RM asistența macrofinanciară

gov.md

Decizia de a nu-i acorda R. Moldova susținerea macrofinanciară planificată inițial este o decizie mai mult politică. Pentru aceasta nu a existat dorință de la bun început. Declarația aparține prim-ministrului Pavel Filip.

„Țin minte când am îndeplinit condițiile preliminare și am semnat memorandumul de obținere a acestor bani atunci a existat opunere, că nu trebuie să se facă fotografii, că nu trebuie să fie făcut public evenimentul pentru ca acest lucru să nu fie perceput ca o eventuală susținere a actualului Guvern din partea țărilor europene”, a spus premierul în cadrul emisiunii „Piatnița s Anatoliem Golea” dela postul de televiziune RTRM.

Prima tranșă trebuia s-o primească Republica Moldova cu mult înainte de alegerile locale, spune premierul.

„S-a tărăgănat procesul și nevalidarea scrutinului local din Chișinău a fost o găselniță pentru a nu acorda banii Republicii Moldova”, susține șeful Cabinetului de miniștri.

Referitor la decizia instanțelor de judecată de a nu valida alegerile locale din municipiul Chișinău,Pavel Filip susține că aceasta a fost cea mai mare lovitură asupra Guvernului.

„Eu continui să cred că aceasta a fost o decizie neproporțională a judecătorilor în raport cu încălcările care au fost depistate în timpul campaniei”, a declarat prim-ministrul,citat de IPN.

Pe 5 iulie a.c., Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care recomandă Comisiei Europene să suspende orice plăți prevăzute de asistență macrofinanciară, dar și sprijinul bugetar pentru Republica Moldova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*