Filip: drumul euro-atlantic al RM este ireversibil

„Avem toată determinarea să continuăm procesele începute. Există toată determinarea și voința politică ca drumul euro-atlantic al R. Moldova să devină ireversibil”, a declarat premierul Pavel Filip la întrevedea pe care a avut-o cu noul ambasador al SUA, Dereck J. Hogan.

În cadrul întrevederii, premierul și-a exprimat deschiderea pentru consolidarea în continuare a dialogului activ dintre R. Moldova și SUA.

Ambasadorul Dereck J. Hogan a declarat că SUA rămân un partener de nădejde și un prieten pe termen lung al R. Moldova. Diplomatul a încurajat eforturile autorităților de a construi o țară mai puternică și mai independentă, ceea ce este echivalent cu o țară mai democratică și mai prosperă.

Cei doi oficiali au făcut, de asemenea, un schimb de opinii privind reglementarea conflictului transnistrean și viitoarele alegeri parlamentare. Premierul Filip a menționat că guvernarea va depune toate eforturile pentru desfășurarea alegerilor parlamentare într-un mod liber, democratic și transparent.

Foto: gov.md

3 Comments

  1. Cred că asta adevenit deja clar pentru toți, Moldova acum este la sigur pentru colaborarea cu Occidentul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*