Filip intervine în forță în Bălți; Usatâi: problema e cu iz politic

Premierul Pavel Filip a dispus, în cadrul unei ședințe cu factorii de resort, intervenția de urgenţă pentru acordarea ajutorului necesar locuitorilor oraşului Bălți, dar şi pentru sprijinirea Primăriei Bălţi în acțiunile de transportare a cantității mari de deșeuri menajere acumulate în ultimele zile.

În Bălți s-a creat o situație critică legată de evacuarea deșeurilor menajere, urmare a unor neînțelegeri dintre agentul economic responsabil de transportare a deșeurilor și autoritățile din Bălți

Pavel Filip a cerut implicarea mai multor instituții, inclusiv a solicitat sprijin logistic din partea Primăriei Chişinău, în aşa fel încât, în cel mult trei zile, municipiul Bălți sa fie curăţat.

Mai multe instituții vor furniza începând de astăzi tehnica și personalul necesar pentru această intervenţie, costurile urmând sa fie suportate din fondul de rezervă al Guvernului.

La rândul său, primarul de Bălți, Renato Usatâi, susține că apariția crizei gunoiului are substrat politic și a fost cerată artificial de PD și PSRM. „Compania privată, care transporta deșeurile din oraș, a refuzat să activeze pentru că Primăria nu a acceptat majorarea tarifului, așa cum au solicitat ei cu aproximativ o sută de lei pentru fiecare gospodărie. Concomitent, aceeași companie, cu efortul deputatului socialist Nesterovschi și ajutorul consiliului local Biliceni (controlată de socialiști), a capturat poligonul deșeurilor menajere și dictează Bălțiului condițiile sale”, a menționat Renato Usatâi.

Foto: fb.com

2 Comments

  1. Respect lui Filip pentru că nu ia lăsat pe locuitorii din Bălți în rahat și mizerie în preajma sărbătorilor de iarnă !

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*