Filip la Bruxelles: viitoarea coaliție de guvernare să implementeze Acordul de Asociere RM-UE

gov.md

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit, luni, la Bruxelles, cu președintele Consiliului European, Donald Tusk. Oficialii au discutat despre evoluțiile politice din R. Moldova și realizările obținute în implementarea agendei europene.

Premierul a reiterat că integrarea europeană și implementarea Acordului de Asociere este o prioritate strategică a Republicii Moldova.

„Din 2016, când am preluat mandatul, am promovat consecvent reformele bazate pe Acordul de Asociere. În mod special aș evidenția rezultatele înregistrate în domeniile economic, bugetar-fiscal și financiar-bancar. Totodată, vom  continua eforturile de consolidare în domeniul justiției și implementarea principiilor bunei guvernări”, a spus Pavel Filip.

Premierul a mai adăugat că este important ca reformele începute de actualul Guvern să fie continuate, iar viitoarea coaliție de guvernare să fie ferm angajată pe implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

3 Comments

  1. Daca si sa creat conditii evidente pentru aceasta cale de integrare atunci cele mai evidente au fost prin fapte in ultimii trei ani de guvernare a democratilor.

  2. Bre, nu prea am văzut mult ajutor din partea UE, dar rezultate cel puțin în ultimii ani am văzut, iar asta mă bucură….

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*