Filip pentru The Guardian: calea RM spre UE este ireversibilă

Calea R. Moldova spre UE nu este discutabilă, ci ireversibilă. Afirmaţia a fost făcută de Premierul Pavel Filip, într-un interviu acordat publicaţiei The Guardian.

Potrivit sursei citate, parcursul european al ţării este susţinut de majoritatea moldovenilor, iar după alegerile din toamnă vor rămâne la putere partidele pro-europene.

Şeful Executivului a mai specificat pentru publicaţia internaţională că relaţiile Republicii Moldova cu România sunt la un ”maxim istoric” şi a avertizat jucătorii din exterior să nu se amestece. “Avem ţări dar şi politicieni care umflă acest sentiment naţionalist şi contribuie la dezbinare, însă noi nu dorim să fim prinşi în acest joc”, a opinat Filip în interviul citat de Moldpres.

Publicaţia The Guardian mai scrie că „un sondaj recent a arătat că 60% din moldoveni ar vota pentru aderarea R. Moldova la UE”. Între timp, două din cele mai mari partide pro-UE, unul de centru-dreapta şi altul social democrat, sunt la o distanţă de cinci puncte de partidul Socialiştilor cu simpatii faţă de Rusia.

Jurnaliştii de la The Guardian descriu în acelaşi material R. Moldova ca fiind una din cele mai sărace ţări din Europa, care luptă cu corupţia şi conflictul îngheţat din enclava de est, vorbitoare de limba rusă – Transnistria.

Foto: theguardian.com

3 Comments

  1. De-ar fi asa cum zice Filip, dar el sa nu uite ca socialistii inca mai sunt un pericol, mai ales ca partidele proeuropene nu prea sunt unite intre ele.

  2. In general, idealul societatii noastre reprezinta aderarea la UE! Este o cale ireversibila care trebuie dusa pina la capat, deoarece datorita la UE, noi vom putea avansa pe plan economic,social si politic! Sustinem ideea lui Filip!

  3. După toate succesele Moldovei de până acum în procesul integrării europene, sub conducerea actualului guvern Filip, pentru RM, integrarea europeană este doar o chestiune de timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*