Premierul Filip „retează” capete la Vamă și Poliția de Frontieră

Premierul Pavel Filip a cerut în ședința Guvernului demisia șefului postului vamal și șefului Poliției de Frontieră de la punctul de trecere Leușeni, după ce a constatat săptămâna trecută că aceștia nu au respectat indicațiile pe care le-a dat.

„Mesajul meu este foarte simplu: demisia. Și cea a șefului Poliției de Frontieră de la acest punct, și cea a șefului Serviciului Vamal de la acest post vamal. Și vreau să vă spun că eu o să mai merg pe la punctele de trecere a frontierei, doar că demisiile o să fie deja la un nivel mai înalt”, a declarat premierul.

Șeful Guvernului a făcut săptămâna trecută o vizită inopinată la vama Leușeni, unde a găsit nereguli. Mai exact, pasagerii din autocarele cu turiști erau coborâți din autobuze și verificați, creând disconfort cetățenilor, chiar dacă premierul a cerut anterior ca acest lucru să fie făcut doar când există suspiciuni.

Premierul a solicitat Corpului de Control să analizeze situația.

Potrivit raportului prezentat de Corpul de Control, în ultimele 2 săptămâni, din 1057 de autocare care au trecut frontiera, doar 54 se încadrau în criterii de risc. „După verificări, s-a constatat că și șeful vămii, și șeful Poliției de Frontieră m-au mințit. Le-am solicitat să efectueze controlul autocarelor, mașinilor, fără a scoate oamenii din autobuze, fără a le scoate bagajele dacă nu reprezintă riscuri. Mi-au spus că exact așa și fac. S-au ridicat înregistrările video și am văzut că doar în ziua aceea, de dimineața, șase autocare cu turiști: toți dați jos, toate bagajele jos, trecute prin scaner. Am văzut o imagine – bătaie de joc:  ora 2:00 noaptea, scoși toți afară din autobuz, turiștii, părinți cu copii mici, afară ploua și așa două ore până au făcut toate procedurile”, a menționat Filip.

Premierul a cerut, de asemenea, de la angajații de la Serviciul Vamal și Poliția Frontieră să aibă o atitudine respectuoasă față de cetățeni. De asemenea, Pavel Filip a anunțat că va expedia o scrisoare premierului român Viorica Dăncilă în care va solicita identificarea unor soluții pentru problemele de la punctele de trecere a frontierei.

Foto: customs.gov.md

3 Comments

  1. Nu stiu daca acest lucru ii va motiva pe unii sa lucreze, dar fapt e ca decât sa stea acolo coneva si sa profite de salariu bun iar de munict zero, dați afaras i sa vina in locul lor persoane dornice de lucru și de schimbarea in spre dezvoltare.

  2. Imi place ca premierul mereu se tine de cuvant. Daca oamenii trag Moldova in jos prin anumiti factori, ar fi bine sa isi caute de lucru in alta parte. Moldova are nevoie de comoditati pentru oamenii ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*