Filip: România, partenerul nostru strategic; Dăncilă: relația dintre RM și România, specială

Prim-ministrul Pavel Filip și prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, au reconfirmat astăzi dorința de a consolida în continuare cooperarea bilaterală, în cadrul unei conferințe de presă comune, susținută la Chișinău.

Premierul Pavel Filip a declarat că România a fost şi rămâne un partener strategic şi un susţinător consecvent al cursului reformelor pro-europene asumat de Guvernul R. Moldova. Filip a exprimat gratitudine pentru mesajele echilibrate despre situația internă din R. Moldova, promovate de România în cadrul formatelor bilaterale și la Bruxelles.

La rândul său, premierul României a remarcat că relația dintre R. Moldova și România este una specială. „Dezvoltarea  relațiilor noastre constituie o prioritate de prim rang a Guvernului  României, iar obiectivul strategic îl reprezintă integrarea europeană a R. Moldova”, a accentuat Viorica Dăncilă.

În cadrul unei întrevederi bilaterale, oficialii au făcut o trecere în revistă a proiectelor în derulare și au identificat inițiative pentru avansarea colaborării bilaterale și a agendei europene. Pe dimensiunea comercial-economică a fost relevat faptul că România rămâne principalul partener comercial al țării noastre, anul trecut volumul comerțului bilateral depășind 1,3 miliarde de dolari. Cele mai multe întreprinderi străine care activează în R. Moldova au capital românesc. Pavel Filip a salutat venirea pe piața Republicii Moldova a Băncii Transilvania.

Dialogul a vizat, de asemenea, proiectele de construcţie a podurilor, vitale pentru economia ţării şi pentru cetăţeni. În acest sens, Pavel Filip a apreciat includerea construcției podului de la Ungheni într-un proiect național al României de construcție a autostrăzii Târgul-Neamț – Iași – Ungheni.

Foto: gov.md

3 Comments

  1. fara suportul Romaniei ar fi foarte greu sa ne rupem de sub influenta ruseasca si aproape imposibil de restabilit relatiile cu UE distruse de Filat acum cativa ani in urma!!!

  2. Relatia intre Romania si Moldova mereu a fost una speciala. Urmeaza ei sa ne dea 100 de muilioane de euro ca ajutor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*