Fiul ex-președintelui Lucinschi, reținut pentru corupție

Omul de afaceri Sergiu Lucinschi, fiul celui de-al doilea președinte al R. Moldova, suspectat de fapte de corupţie, a fost reţinut, noaptea trecută, în România, de procurorii anticorupție, după ce a fost audiat aproape două ore şi i-a fost percheziţionată locuinţa.

Lucinschi va fi prezentat astăzi în instanţă pentru a se lua o măsură preventivă faţă de el în acest caz.

Sergiu Lucinschi a fost adus la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, luni, în jurul orei 22.30, după percheziţionarea domiciliului său din Voluntari.

Potrivit Mediafax, Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, este cercetat într-un dosar în care este suspectat de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2014-martie 2015, potrivit unui comunicat al DNA.

Sergiu Lucinschi ar fi implicat într-o cauză de trafic de influenţă şi şantaj instrumentată de DNA. El este acuzat că ar fi pretins suma de 4 milioane de euro în perioada decembrie 2014-martie 2015.

Procurorii anticorupție beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Puterea.info precizează că Petru Lucinschi, care a fost președintele R. Moldova între 1997 și 2001, are doi feciori: Sergiu (om de afaceri) și Chiril (deputat PLDM și proprietar al unor afaceri pe segmentul media din Moldova).

Foto: romaniatv.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*