FMI dezleagă punga pentru Moldova; 22,2 mil. USD vin la Chișinău

Consiliul de directori al FMI a aprobat, miercuri, o nouă tranșă de 22,2 de mil. USD pentru R. Moldova, după ce a avizat pozitiv raportul privind îndeplinirea de către Guvern de la Chișinău a angajamentelor asumate în cadrul programului.

Despre aceasta a anunțat premierul Pavel Filip.

Șeful Guvernului a menționat că banii sunt acordați ca suport bugetar și vor fi direcționați în domeniul social-economic.

„Această nouă tranșă confirmă că Guvernul, Parlamentul și BNM au realizat încă un set important de angajamente și reforme din cele convenite cu FMI. Avem multe lucruri de făcut mai departe și Guvernul rămâne pe deplin angajat în programul de reforme și în obținerea de rezultate pozitive pentru cetățeni”, a scris prim-ministrul pe o rețea de socializare.

R. Moldova a semnat un acord cu FMI în 2016 și urmează să beneficieze în total de circa 178 de mil. USD. Acești bani sunt oferiți în tranșe, după îndeplinirea unor angajamente asumate de realizare a reformelor. Moldova primit până acum 57 mil. USD.

Foto: valenciaplaza.com

2 Comments

  1. Filip reuseste sa convinga FMI-ul ca RM este gata sa aduca schimbarea, reuseste sa convinga partenerii internationali ca opoztia face jocul in goana dupa putere.

    • FMI au oferit incredere inca in 2016 cand au incheiat acordul cu RM, si acuma doar continua sa ofere suport in dependenta de succesele guvernarii! Dar acest fapt demonstreaza ca Maia si Nastase mint cu nerusinare toti cetatenii!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*