FMI prognozează pentru RM o rată a inflației de până la 5,4%, pentru România – de circa 3%

România va avea rate anuale de inflaţie între 3% şi 3,1% – cele mai mari din UE – până în 2023, arată estimările actuale postate pe site-ul Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Rata anuală a inflaţiei a României, împreună cu cea a Ungariei, vor fi cele mai mari din toată UE în acest interval de timp şi vor fi, totodată, singurele care vor atinge – sau vor trece – pragul de 3%.

Doar unele state din spaţiul extracomunitar vor avea inflaţii mai mari decât România, state precum Belarus (între 5% şi 6%), Ucraina (între 5% şi 8%), Rusia (între 3,4 şi 4%) sau R. Moldova (între 5% şi 5,4%).

În acelaşi timp, alte state din UE vor avea rate ale inflaţiei de 2,5% (Polonia), între 1% şi 1,8% (Croaţia), între 1% şi 1,7% (Grecia) sau între 1% şi 1,3% (Italia).

În prezent, rata inflaţiei în România se situează la 5,4% fiind deja cea mai mare din UE.

Foto: telegraph.co.uk

3 Comments

  1. Nu mai cred eu in aceste prognoze, ca s-a demonstrat deja ca nu toate sunt reale. De exemplu nimnei nu s-a asteptat ca in 2017 Moldova, indiferent de inflatie, sa aiba o crestere economica de aproape 5%.

  2. Nu suntem cel mai rău totuși la cum avem creșteri economice, chiar dacă avem alegeri locale, parlamentare, am avut referendum pe care s-a cheltuit milioane, atunci la sigur cifra se va schimba ulterior.

  3. Una sunt prognoze alta rezultate, mai bine as crede in rezultate evidente la moment drept demonstrate de guvernarea actuala prin extinderea relatiilor pe extern si dezvoltarea economica prin atragerea investitorilor din extern si sustinerea acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*