FMI și-a încheiat misiunea în R. Moldova; Ce mesaj au transmis Chișinăului experții FMI

Concluziile primei misiuni de evaluare a implementării Acordului R. Moldova cu FMI au fost prezentate, marți, de premierul Pavel Filip și șeful misiunii FMI, Ben Kelmanson.  

„Experții FMI și autoritățile R. Moldova au ajuns la o înțelegere privind prima evaluare a programului de reforme economice susținut prin acordul pe trei ani, finanțat în baza Mecanismului extins de creditare și a Mecanismului de finanţare extinsă”, a declarat Kelmanson.

Potrivit lui, Consiliul directorilor executivi al FMI va analiza raportul misiunii în luna aprilie, după ce autoritățile moldovene vor implementa o serie de acțiuni prealabile.

„În urma finalizării evaluării programului, Moldova va putea accesa 15,7 mil. drepturi speciale de tragere, adică circa 21,2 mil. USD”, a declarat Ben Kelmanson.

Șeful misiunii FMI a remarcat că autoritățile de la Chișinău au înregistrat progrese în eliminarea vulnerabilităților persistente în sectorul financiar-bancar și în implementarea reformelor structurale. Printre progresele remarcate de echipa de experți a FMI se regăsesc cele din domeniul energetic, bancar și bugetar.

Foto: gov.md

3 Comments

  1. în linii generale Guvernul s-a descurcat cu sarcina pusă, a rămas doar de continuat și mai departe munca pornită, FMI este o organizație destul de serioasă, condițiile acestui fond dacă se îndeplinesc aduc roade în dezvoltarea statului contractant…

  2. Și ce-i de făcut acum? Asta-i bine că le-a reușit să aducă investiții și să restabilească încrederea cu poartenerii externi, acum așteptăm mai multe reforme din partea lor.

  3. Daca FMI dupa o expertiza a constatat ca guvernarea sa descurcat, atunci pot merge mai departe cu implementarea reformelor. Sper sa sa finalizeze cat mai in curand planul de actiuni a acordului de asociere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*