Fost ministru de externe de la Tiraspol, scos cu targa de pe Aeroportul din Chișinău

news.ro

Fostul ministru de externe al Transnistriei, Vladimir Iastrebceak, care voia să plece cu avionul în Germania într-o deplasare de lucru, a fost internat în ajun la un spital din Chişinău.

Poliţiştii de frontieră nu i-au permis să urce la bordul unei aeronave a companiei „Lufthansa”, deoarece în timpul controlului vamal, Iastrebceak „abia se ţinea pe picioare”.

Potrivit Poliției de Frontieră, oamenii legii au chemat ambulanța, care l-a dus pe fostul diplomat cu targa în mașină și l-a transportat la spital. Incidentul a avut loc în ajun la aeroportul din Chișinău. Iastrebceak intenționa să zboare spre Frankfurt pe Main pentru a participa la o conferință internațională în Bavaria.

Mai multe surse media susţin că Iastrebceak a fost dat jos de pe cursa aeriană, fiind într-o stare avansată de ebrietate, iar alţii – din cauza acutizării unei boli pancreatice cronice. Pe portalul deschide.md a apărut un video în care este filmat cum fostul ministru de la Tiraspol este evacuat de la terminalul aeroportului. Conform imaginilor video, Vladimir Iastrebceak doarme pe targă, iar medicii îl transportă liniştit, fără să se grăbească.

Acum doi ani, la o clinică din Sankt-Petersburg, Vladimir Iastrebceak a fost supus unei intervenţii dificile la pancreas. În acest an el va împlini 40 de ani. El a activat în cadrul ministerului de externe al Transnistriei în perioada 2008-2012. El a fost ministru și negociatorul principal al Tiraspolului la negocierile cu Chișinăul, iar apoi a fost consilierul președintelui Sovietului Suprem al Transnistriei. În prezent, el predă politologia la Universitatea Transnistreană și participă, de asemenea, la diverse conferințe internaționale dedicate soluționării conflictelor înghețate.

Ministrul de externe al Transnistriei, Vitalii Ignatiev, s-a abținut să comenteze incidentul. El a declarat jurnaliștilor locali că MAE transnistrean a cerut informații oficiale de la autoritățile competente ale Moldovei.

Infotag

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*