FOTO. Deții deja o mașină ieftină cu numere străine? Iată ce ai cumpărat!

O investigație publicată de portalul PIATA AUTO arată ce se ascunde în spatele mașinilor ieftine cu numere străine.

Cumpărând o astfel de mașină, de fapt, moldovenii plătesc bani pentru a-și lua pe cap un… pericol. Or, bucătăria acestei industrii arată că astfel de mașini îți pot juca oricând festa, punând în pericol viața oamenilor.

Investigația de pe Piața Auto descrie cum sunt readuse la viață mașinile avariate și cum sunt făcute, așa cum le place moldovenilor să zică, „ca noi”.

În ţările UE sau SUA, maşinile serios avariate nu sunt niciodată reparate, pentru că sunt considerate periculoase, iar reparaţia lor ar costa mai mult ca înlocuirea maşinii cu una nouă. De aceasta profită afaceriştii lituanieni care le importă din SUA sau UE, iar industria redării celei de-a doua vieți mașinilor le aduc profituri mari. Industria respectivă „funcţionează după principiul maşinilor donatoare şi „primitoare” de transplanturi”.

În investigație se arată cum meșterii din Lituania au repus pe roți un BMW adunat din bucăţi. Rezultatul este unul catastrofal, demonstrând că persoanele aflate în aceste maşini se expun unui pericol extrem de mare.

„Marea majoritate a acestor maşini nu sunt ieftine de pomană, ci ascund în ele riscuri uriaşe, care se pot solda cu tragedii sfâşietoare în cazul unor accidente”, menționează autorii investigației.

Investigația integrală și galeria cu „reînvierea” BMW-ului – AICI.

Mas_1 Mas_3 Mas_6 Mas_2 Mas_5 Mas_7

Foto: piataauto.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*