FOTO. Cine a încurajat-o în SUA pe Maia Sandu

Aflată într-o vizită în SUA, liderul PAS, Maia Sandu s-a întâlnit cu Madeleine Albright, prima doamnă Secretar de Stat (1997-2001) din istoria SUA.

Madeleine Albright a fost curioasă să afle cum e pentru o femeie să facă politică în R. Moldova, a îndemnat președinta PAS să continue activitatea politică în pofida tuturor obstacolelor și și-a exprimat speranța că atât femeile, cât și tinerii vor ajunge să aibă un rol important în politica moldovenească, potrivit unui comunicat al PAS.

Discuția dintre Maia Sandu și Madeleine Albright s-a axat și pe faptul că procesele democratice din regiune sunt date peste cap de grupuri de interese obscure, precum și despre cât de important este ca toți cei care cred în democrație, în statul de drept, să țină rândurile, să nu cedeze în fața tentațiilor autoritare ale unor politicieni cu ambiții nesănătoase.

Maia Sandu i-a mulțumit Madeleinei Albright pentru devotamentul său și contribuția în consolidarea democrației în regiune și în lume.

Azi, Maia Sandu a avut întrevederi în SUA cu Bridget Brink, Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat al SUA, și cu Brock Bierman, șeful Departamentului Europa și Eurasia din cadrul USAID.

Foto: unpaspentru.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*