FOTO. Cine sunt cele două noi fețe în conducerea BC Victoriabank SA

Managementul BC Victoriabank SA, a treia cea mai mare bancă din R. Moldova, are, începând cu 5 martie a.c., doi membri noi, Bogdan Pleşuvescu, preşedintele Comitetului de Direcție şi Vasile Donica, vicepreşedinte al Comitetului de Direcție.

Aceștia au primit aprobarea Băncii Naționale a Moldovei pentru exercitarea funcțiilor.

Bogdan Pleşuvescu are peste 17 ani de experiență în management şi o vastă expertiză în domeniul comercial şi al afacerilor. În ultimii șapte ani şi-a extins aria de competență în domeniile: remediere credite, workout, reglementare, fuziuni şi achiziții de instituții financiar-bancare din România. A făcut parte din echipele restrânse de negociatori ale Băncii Transilvania  (BT) în tranzacțiile majore din ultimii ani, şi anume achiziția Volksbank şi Bancpost de BT.

Bogdan Pleşuvescu este Preşedintele Comisiei Juridice a Asociației Române a Băncilor din România, membru al Turnaround Management Association România şi membru al Consiliului Director al Asociației Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar din România. În 2017 a fost nominalizat de prestigiosul portal de specialitate The Legal 500 în clasamentul GC Powerlist Central and Eastern Europe, care cuprinde cei mai influenți General Counsel din Europa Centrală şi de Est.

Vasile Donica este economist de aproape 20 de ani, cu experiență în domenii precum auditul, bankingul, workoutul şi leasingul. A coordonat timp de 5 ani BT Leasing MD, companie devenită lider de piață în funcție de valoarea finanțărilor de mijloace fixe acordate în leasing.

Banca Transilvania și BERD au devenit acționari majoritari, având 66,77% din capitalul social al BC Victoriabank SA în luna ianuarie a.c. BT va replica modelul său de business la BC Victoriabank SA.

Foto: victoriabank.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*