FOTO. Sturza, Tricolorul și Patagonia

Ex-premierul Ion Sturza, cunoscut pentru pasiunea sa de a escalada munți, s-a aventurat zilele trecute în America de Sud, în regiunea geografică Patagonia.

Ion Sturza a împărtășit câteva impresii de acolo pe o rețea de socializare, explicând că Patagonia este imensă, ca regiune geografică: de la Buenos Aires până la Tierra del Fuego (Țara de Foc).

„Sudul extrem, sălbatic, plin de munți, lacuri, mlaștini, ghețari,vegetație luxuriantă, dar și zone de desert, este cel mai fascinant. După Everest BC și Kilimanjaro, trekul pe munții Fitz Roy (Argentina) și Torres del Paine (Chili) se consideră cel mai frumos, dar și solicitant fizic. Mecca călătorilor cu rucsacul… 125 de kilometri în cinci zile, diferențe mari de altitudine, toate zonele climatice de la deșert la glaciar. Ploaie, ninsoare, soare torid. Vânt permanent, extrem de puternic cu rafale până la 100 km/oră. O natură sălbatică, în spate civilizația la sute de kilometri, în față – infinitul, capătul pământului…” a scris Ion Sturza.

Fostul premier a publicat și câteva zeci de fotografii din aventura sa din Patagonia. Sturza nu a ezitat să pozeze cu un tricolor al R. Moldova, așa cum a procedat și în alte „călătorii muntoase”.

Sturza_patagonia1-fb Sturza_patagonia2-fb Sturza_patagonia3-fb Sturza_patagonia-fb Sturza_patagonia4-fb

Foto: fb.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*