Fruntaș liberal: Teoretic, Chirtoacă mai poate candida la funcția de primar

Primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, care și-a anunțat demisia, din punct de vedere teoretic, mai poate candida la această funcție. Decizia dacă va candida sau nu va fi luată în cadrul Partidului Liberal.

Declarația a fost făcută de vicepreședintele formațiunii, Valeriu Munteanu 10TV.

Valeriu Munteanu susține că Partidul Liberal va identifica în rândurile sale un candidat care va avea obligația să câștige următoarele alegeri din municipiu.

Vicepreședintele PL consideră că dacă Dorin Chirtoacă își prezenta demisia până la referendumul care a avut loc toamna trecută în Chișinău, inițiat de socialiști pentru a-l demite din funcție, bugetul era să fie scutit de cele nouă milioane de lei care s-au cheltuit la plebiscit, dar ratingul PSRM era să crească de trei ori și socialiștii erau să înainteze ideea că Dorin Chirtoacă și-a dat demisia de frica lor. „Acest lucru ar fi avut un impact negativ inclusiv pentru viitoarele alegeri parlamentare”, spune Valeriu Munteanu, citat de IPN.

Potrivit lui, decizia de a demisiona era luată de mult timp, dar a fost prezentată acum pentru că s-a înțeles că mai departe nu se poate merge din considerente că dosarul inițiat pe numele lui Dorin Chirtoacă este eminamente unul politic. Potrivit liberalului, decizia nu a fost una neașteptată și ideea demisionării există de mai mult timp.

Vineri, 16 februarie, primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, suspendat din funcție, a anunțat că renunță la mandat. Acesta a declarat că decizia este luată în semn de protest față de abuzurile care au loc împotriva orașului, dar şi împotriva sa.

Foto: prime.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*