Funcționari ANSA, reținuți pentru escrocherie

Trei funcționari publici au fost reținuți astăzi pentru escrocherie în cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). Acțiunile au avut loc în urma unor percheziții efectuate într-un dosar de escrocherie în proporții deosebit de mari, depășire a atribuțiilor de serviciu și folosire a actelor false.

Adjunctul procurorului șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Vitalie Busuioc a specificat pentru Moldpres că infracțiunea a avut loc în perioada septembrie-decembrie 2017.

Potrivit procurorului, șeful Direcției patrimoniu și management intern din cadrul ANSA, în complicitate cu directorul IP „Centrul Republican Diagnostică Veterinară”, precum și factorii de decizie ai unor agenți economici, au creat un mecanism de trucare a procedurii de procurare a vaccinului antirabic oral pentru animale carnivore din fauna sălbatică. Astfel, suspecții ar fi falsificat documente prezentate la licitație, cu scopul de a sustrage aproape 1,5 mln lei din bugetul ANSA.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă de la opt la 15 ani de închisoare, precum și amenzi.

Foto: cna.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*