Gaburici la Dubai: Moldova – un teren neutru pentru marii investitori

Moldova va dezvolta un sistem de atragere a investițiilor. Țara noastră trebuie să devină un teren neutru în care marii investitori pot veni să facă afaceri într-un mediu economic corect, indiferent de viziunile politice, strategice sau regionale.

Afirmația a fost făcută la Dubai de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în Dubai, în cadrul unei întrevederi cu Arif Amiri, directorul General Executiv al Centrului Financiar Internațional Dubai. Discuțiile au vizat potențialul investițional oferit de Republica Moldova pe toate domeniile de referință.

Gaburici a mai spus că Moldova va învăța, în acest sens, și din experiența Emiratelor Arabe Unite, alături de cea a țărilor Uniunii Europene sau Statelor Unite ale Americii.

„Scopul nostru este să aducem antreprenori străini în țară, dar și să servim drept punct de contact în regiune”, a specificat Chiril Gaburici.

Chiril Gaburici se află la Dubai unde participă la Conferința Globală a Reședinței și Cetățeniei. Ministrul urmează că facă va lansa la nivel internațional Programul de dobândire a cetățeniei RM prin investiție.

Foto: mei.gov.md

2 Comments

  1. Pentru ca creșterea economică să depășească chiar și previziunile Băncii Mondiale de 4%, este nevoie de atragerea cîtor mai mulți investitori străini, sigur pentru asta trebui în continuare de creat um mediu de afaceri competitiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*